donderdag, 24. februari 2011 - 23:51

Onderzoek frauduleus handelen Brabantse ambulancediensten

Pieter Hasekamp, directeur van Zorgverzekeraars Nederland, vind dat er een onderzoek moet komen naar mogelijk frauduleus handelen van Brabantse ambulancediensten. Dit meldt hij donderdagavond in het televisieprogramma Uitgesproken EO.

In een vertrouwelijke memo schrijft Ger Jacobs, directeur van de ambulancediensten Brabant-Noord en Brabant Midden- en West-Brabant:
’Om te voorkomen dat we bovenop de overeengekomen efficiencykorting een extra korting krijgen, zullen we per jaar tenminste een productiegroei van 2,5% moeten realiseren. Om die reden zullen de meldkamers op mijn verzoek overgaan tot het laagdrempelig inzetten van ambulances, bij zowel 112- meldingen als meldingen vanuit de huisartsenposten. Een extra korting kan namelijk leiden tot een structurele vermindering van de paraatheid met als gevolg een vermindering van formatieplaatsen.’

Regeringspartijen en Zorgverzekeraars Nederland vinden dit geen goede maatregel. Anne Mulder van de VVD: ‘Hier wordt niet zuinig en zinnig met het geld van de premiebetaler omgegaan.’ Sabine Uitslag (CDA) : ‘Ambulances mogen nooit rijden vanwege financiële motieven.’ Mulder gaat deze kwestie in de Tweede Kamer aan de orde stellen.
Provincie:
Tag(s):