dinsdag, 24. mei 2011 - 11:34

Onderzoek moord op Derk Kiers nog in volle gang

Wildervank

Het onderzoek naar de moord op de 41-jarige Derk Kiers uit Wildervank wordt nog altijd voortgezet. Derk Kiers werd begin januari in zijn woning aan de Sportterreinstraat in Wildervank levenloos aangetroffen. Hoewel het team inmiddels is teruggebracht tot 15 rechercheurs, is de zoektocht naar de dader nog in volle gang.

Het politieonderzoek richt zich voornamelijk op de sociale omgeving van Kiers. Rechercheurs houden zich bezig met het natrekken van tips, het verhoren van getuigen en het analyseren van aangetroffen sporen. Eerder werd al duidelijk dat Derk Kiers tussen 1 en 3 januari om het leven is gebracht.

Ruzie

In de nacht van 1 op 2 januari hebben getuigen nog een ruzie achter de woning van het slachtoffer waargenomen. Toen zijn verschillende personen achter de woning gezien. Er was sprake van onenigheid. De personen zijn vervolgens de woning binnen gegaan. Uit onderzoek is gebleken dat één van deze personen een vrouw is.

Verdachten

In maart zijn in het kader van dit onderzoek een 37-jarige vrouw en een 29-jarige man aangehouden. De verdachten zijn gehoord, maar de verklaringen waren niet met elkaar in overeenstemming en werden diverse keren bijgesteld. Beide verdachten zijn in vrijheid gesteld, maar nog steeds verdachte. Beiden zijn bekenden van het slachtoffer.

Beloning

De Hoofdofficier van Justitie in Groningen heeft begin maart een beloning van 10.000 euro uitgeloofd, voor de tip die rechtstreeks leidt tot aanhouding van de dader van de moord op de 41-jarige Derk Kiers uit Wildervank. Tot nu toe heeft de beloning nog niet tot de gouden tip geleid. De beloning is nog altijd van kracht.
Provincie:
Tag(s):