zaterdag, 5. november 2011 - 20:14

Onderzoek naar aanschaf politieauto's

Den Haag

De Nederlandse politieauto is veel te duur. Dat zegt het bedrijf Tomar Europe zaterdag in EenVandaag. De Nederlandse politie besteedde eerder dit jaar na een openbare aanbesteding de aanschaf van 13.000 nieuwe politievoertuigen uit aan Volkswagenimporteur PON uit Amersfoort.

Concurrerende bedrijven, waaronder Tomar, een bedrijf dat gespecialiseerd is in signalerings- en opsporingsapparatuur, stellen dat zij geen schijn van kans hadden en dat de voorwaarden zo waren opgesteld, dat de politie slechts bij één partij uit kon komen: autobedrijf PON.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft het actualiteiten programma laten weten een onafhankelijk onderzoek in te laten stellen naar de aanbestedingsprocedure van de nieuwe politievoertuigen.

De minister wil elke schijn van belangenverstrengeling of concurrentievervalsing vermijden: "Hij vindt dat er geen enkele zweem mag bestaan dat er iets niet in orde zou zijn met de aanbestedingsprocedure."

Politievakbond ACP roept een ieder die zich met de aanbestedingsprocedure heeft bemoeid op om openheid van zaken te geven. Dit om de schijn van handjeklap weg te nemen.
Provincie:
Tag(s):