dinsdag, 17. mei 2011 - 20:33

Onderzoek naar branden Molukse kerken gesloten

Assen/Hoogeveen

Het politieonderzoek naar brandstichting bij de Molukse kerken in Hoogeveen en Nijverdal en de poging tot brandstichting in de Molukse kerk in Assen is afgesloten. Het onderzoek heeft geen aanwijzingen richting daders opgeleverd.

In de nacht van 26 op 27 september 2010 brandde de Molukse kerk in Hoogeveen af en raakten de Molukse kerken in Nijverdal en Assen beschadigd. Uit door de politie ingesteld forensisch onderzoek bleek dat er sprake was van brandstichting.

Rechercheteams uit de politieregio’s Drenthe en Twente stelden direct in nauwe samenwerking een onderzoek in naar deze branden. Naast uitgebreid forensisch onderzoek werden veel getuigen en betrokkenen gehoord en allerlei mogelijk relevante informatie nader onderzocht. Gegevens van telecommunicatiemiddelen en telefoonmasten werden opgevraagd en vergeleken.

Dit onderzoek leverde geen informatie op richting een dader en eind 2010 zijn de rechercheteams grotendeels opgeheven. Op dat moment waren nog niet alle uitkomsten van o.a. het forensisch onderzoek bekend. Zodra de uitkomsten van dit onderzoek daar aanleiding voor zouden geven, kon het team weer worden uitgebreid. Begin april waren de uitkomsten van alle onderzoeken bekend. Echter leverden dit ook geen aanwijzingen op richting één of meerdere verdachten.
Provincie:
Tag(s):