dinsdag, 12. juli 2011 - 10:49

Onderzoek naar corruptie bij onderwijsorganisatie Rotterdam

Rotterdam

Onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft de Bovenregionale Recherche Zuid-West maandag een inval gedaan in de kantoren van de Stichting BOOR en Prosco en het woonhuis van een medewerker van de stichting. Bij de zoekingen zijn administratieve bescheiden in beslag genomen.

De BR ZW is bezig met een onderzoek naar mogelijke ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte. Dat zou verband houden met ontduiking van de regels die er zijn met betrekking tot de aanbesteding van bouwwerkzaamheden voor scholen. De Stichting BOOR is de organisatie die in Rotterdam het openbaar onderwijs verzorgt. Prosco is de organisatie die voor BOOR de administratie doet.

Het onderzoek startte in april na een melding van een raadslid van Leefbaar Rotterdam dat bij de Stichting BOOR fraude zou zijn gepleegd. Tegelijkertijd kwam een melding binnen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA). Bij de NMA was informatie binnengekomen over mogelijke onregelmatigheden bij de stichting van iemand die zich op aanraden van Leefbaar Rotterdam bij de NMA had gemeld.

Het onderzoek van de BR ZW leidde maandag tot de doorzoekingen in het kantoor en het woonhuis van de medewerker van BOOR. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek wordt de komende tijd voortgezet. Daarbij zal ook de Rijksrecherche betrokken worden.

De gemeente Rotterdam is op de hoogte gebracht van de mogelijke onregelmatigheden.
Provincie:
Tag(s):