donderdag, 28. juli 2011 - 12:44

Onderzoek naar vermiste man en gehuurde boot

Kortenhoef

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar de man die op 16 juli een boot huurde bij Jachthaven Kortenhoef. Tot vandaag is er niets meer van de man of de boot vernomen. De politie gaat uit van verduistering van de boot omdat de naam en andere gegevens die de man bij de jachthaven heeft achtergelaten niet kloppen.

Een ongeval wordt echter nog steeds niet uitgesloten. De politie toont foto’s van de man en de boot in de hoop dat de man zelf reageert of dat er mensen zijn die de man herkennen of de boot op een vreemde plek hebben gezien. Via het nummer 0900 8844 kan contact worden opgenomen met de politie.

Signalement:
Man van ongeveer 1.80 meter lang en achterin de 50 jaar oud. Hij had een fors/gezet postuur, rood haar (kalend) en droeg een bril. Op de bewuste zaterdag droeg de man een grijs shirt met letterprint, een blauwe spijkerbroek, een donkere jas met grijze kraag en donkere schoenen met een witte zool. Die dag had hij een uitschuifhengel bij zich en een rode DIRK plastic tas. De man heeft zich uitgegeven als een inwoner van Hilversum. Alle gegevens die de man heeft achtergelaten bij het jachthaven kloppen niet.

De boot betreft een groene polyester roeiboot voorzien van een grijze buitenboordmotor van 3 pk, merk Yamaha Malta. Op de zijkant van de boot staat met witte letters het opschrift: Bootverhuur Kortenhoef. Aan de buitenkant, in het midden van de boot, zit een zwarte rubberen stootrand en hangen er aan weerszijden twee blauwe stootfenders. De binnenkant van de boot is lichtgrijs met twee donkergroene banken in het midden.
Provincie:
Tag(s):