maandag, 21. november 2011 - 12:32

Ongeval met meedere vrachtwagens op A73

Nijmegen

Weggebruikers kunnen maandag aan het eind van de ochtend en begin van de middag geen gebruik maken van de A73 Maasbracht — Nijmegen.

Rond 10:30 uur gebeurde er een ongeval ter hoogte van Wijchen. Bij de aanrijding raakten meerdere vrachtwagens betrokken. Na de aanrijding kwam de vrachtwagen overdwars op de rijbaan te staan, waarna het overige verkeer niet meer kon passeren.

Het is een behoorlijke ravage op de Gelderse snelweg. Het zal dan ook nog wel enige tijd gaan duren voordat de rijbaan vrijgegeven kan worden.

Rijkswaterstaat hoopt dat de volledige rijbaan rond 14:00 uur weer beschikbaar is voor alle verkeer. Momenteel wordt er hard gewerkt om in ieder geval een rijstrook vrij te kunnen geven. Voordat dat mogelijk is, moet eerst de lading die op de rijbaan terecht is gekomen geborgen worden. Bovendien heeft een van de betrokken vrachtwagens te kampen met een koelvloeistoflekkage. Ook dit moet eerst goed opgeruimd worden, voordat er weer verkeer mag passeren. Wanneer dit is het geval is, is vooralsnog onduidelijk.

Tot er ten minste een rijstrook vrijgegeven kan worden moet verkeer richting Nijmegen omrijden vanaf het knooppunt Zaarderheiken. Het is aan te raden om de borden Eindhoven/Den Bosch te volgen en via de A67, de A2 en de A50 te rijden om zo de afgesloten A73 te omzeilen.
Provincie:
Tag(s):