donderdag, 22. december 2011 - 12:14

Online opsporing vuurwerkbommenmakers leidt tot eerste aanhoudingen

Tips van de Task Force Vuurwerk Bommenmakers hebben geleid tot de eerste aanhoudingen. In Drenthe is een 14-jarige jongen gehoord door de politie omdat hij twee pijpbommen in zijn bezit had.

Zes jongens uit Milheeze werden door de politie gehoord. Drie van hen meldden zich na een oproep in het programma Opsporing Verzocht. Op 20 december was de zitting, het OM heeft hun zaken onder voorwaarden afgedaan omdat de bommenfilms binnen een week verwijderd waren. Een 14-jarige inwoner van Klundert werd aangehouden nadat hij in bezit bleek van gevaarlijk illegaal vuurwerk, de politie nam elf cobra's, een lawinepijl en negen Spain Crackers in beslag. 25 zaken worden nog onderzocht door de politie, en de betrokken bommenmakers kunnen binnenkort een bezoek van de politie verwachten.

De Task Force Vuurwerk Bommenmakers heeft tot nu toe 480 films van bommenmakers gespot. 278 bommenmakers hebben een waarschuwing via e-mail gekregen. Hierin worden ze gewaarschuwd voor de nieuwe hoge straffen en het feit dat de politie vuurwerkbommenzaken prioriteit geeft. Ze worden verzocht de films te verwijderen. In totaal zijn al 205 films verwijderd of het gehele kanaal van de bommenmaker bestaat niet meer. Bijna 10% van de bommenmakers is door de Task Force met naam, toenaam en thuisadres opgespoord. Zij kregen het verzoek om verwijdering nogmaals per brief thuis. De politie heeft 25 zaken in onderzoek en er zijn tot nu toe acht jongens aangehouden of gehoord.
Provincie:
Tag(s):