zondag, 14. augustus 2011 - 19:35

Onrustig in Rotterdam na neerschieten verdachte schietpartij

Rotterdam

De politie heeft zondagavond rond 18.30 uur in Rotterdam een gewapende man neergeschoten die even daarvoor zelf zou hebben geschoten met een vuurwapen. Na het incident ontstond een grimmige sfeer doordat een grote menigte van ongeveer 300 man de politie uitdaagde.

Neergeschoten
‘De man werd in de Streijensestraat in Rotterdam-Zuid door de politie aangetroffen en uiteindelijk neergeschoten nadat hij na aanmaningen van de politie om halt te houden toch gewoon doorliep’, meldt een woordvoerder van de politie zondagavond. De man bleek in het bezit van een vuurwapen. Hij is gewond overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum (EMC)

Schietincident
Even daarvoor, rond 18.15, zou de verdachte zelf hebben geschoten op de Langenhorst. De politie is daar nog bezig met een onderzoek maar heeft tot op heden nog niemand aangetroffen die door dat schietincident gewond is geraakt.

De verdachte ging er vervolgens, volgens een getuige, met een tram vandoor. Maar toen de politie de tram tegenhield, bleek dat de verdachte niet in de tram zat. Daarop zagen agenten even later op de Streijensestraat een man lopen die aan het signalement voldeed. De agenten sommeerden de man halt te houden maar de man liep gewoon door.

Op het schietincident kwam al vrij snel een grote groep mensen af. ‘Ongeveer driehonderd man raakten in conflict met de aanwezige politiemensen’, meldt de woordvoerder. De politie was met een groot aantal eenheden ter plaatse en na het inzetten van politiehonden en de Regionaal Interventie Eenheid keerde de rust weer terug.

‘De afzettingen werden vervolgens verruimd om de politie de ruimte te geven om het onderzoek rustig te kunnen uitvoeren’, aldus de woordvoerder.

Kijk voor alle foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):