zaterdag, 3. december 2011 - 11:31

‘Ons Paradijs’ gesloten

Arnhem

IrisZorg vangt mensen die dakloos zijn en ernstige alcoholproblemen hebben voortaan op in het pand aan de Remisestraat. Het pand aan de Markt, Ons Paradijs, is per 1 december gesloten.

Dat is ruim een half jaar eerder dan gepland. IrisZorg heeft inmiddels voor de meeste cliënten een goede woonplek weten te vinden.

Met de integratie van de avondopvang binnen de Remisestraat maakt IrisZorg de eerste stap naar de Doorstroomvoorziening die in dit pand gevestigd gaat worden. Ons Paradijs zou eigenlijk in juli 2012 de deuren sluiten. In overleg met de gemeente heeft IrisZorg voorbereidingen getroffen en extra inzet gepleegd om de clienten zo snel mogelijk op een goede woonplek te krijgen. Zij verblijven nu bijvoorbeeld in een beschermd woonvoorziening of wonen met begeleiding.

Uiteindelijk worden ook de Nachtopvang aan de Rijnkade en de Dagopvang aan de Eusebius-buitensingel in het pand aan de Remisestraat ondergebracht. Het gebouw aan de Remisestraat wordt eerst nog verbouwd en zal per 1 juli 2012 gereed zijn.

Het pand aan de Markt waar Ons Paradijs gevestigd was, is in eigendom van de gemeente Arnhem. Nu het niet meer gebruikt wordt als opvangvoorziening, denkt de gemeente erover om het pand te verkopen. Om het pand in de tussentijd niet leeg te laten staan, wordt HOD leegstandsbeheer ingeschakeld.
Provincie:
Tag(s):