woensdag, 22. juni 2011 - 14:24

Onterecht onrust kinderlokker

Nijmegen

Dinsdag kreeg de politie een melding binnen over sms, twitter en ping berichten die gingen over een kinderlokker die actief zou zijn in Nijmegen.

Woensdagochtend bleek dat meerdere basisscholen brieven aan ouders meegaven met deze waarschuwing... die niet van de politie afkomt.

Een basisschool directrice meldde zich dinsdag bij de politie omdat zij wilde controleren of het bericht waar was. Het bericht ging over een man die kinderen zou lokken en rondreed in een auto, zelfs het kenteken werd erbij gegeven. In het bericht werd aangegeven dat de politie geen actie zou ondernemen en daarom zouden ouders direct worden gewaarschuwd. De politie heeft direct de gegevens uit dit bericht gecontroleerd maar deze bleken niet te kloppen. Zowel het vermoeden van een kinderlokker in Nijmegen was niet bekend bij de politie, evenals het kenteken met bijbehorende auto, hoorden niet bij elkaar. Van het bericht dat de directrice voorhield, werd haar gezegd dat het niet van de politie kon komen, noch bekend is bij de politie.

De berichten verspreidden zich desondanks als een olievlek en meer instellingen hebben ongecensureerd of ongecontroleerd dit bericht aan ouders van kinderen doorgegeven. De politie inventariseert en onderzoekt ieder bericht. Tot nu toe blijkt er geen sprake te zijn van serieuze strafbare handelingen. Ook zal de politie bekijken of het mogelijk is om de bron van deze berichten te achterhalen.

De politie wil benadrukken dat deze berichten die verzonden zijn per sms, brief, ping of twitter niet van de politie afkomen.
Provincie:
Tag(s):