zondag, 14. augustus 2011 - 18:22

Ontruiming kraakpand in Tilburg rustig verlopen

Tilburg

De politie heeft zondagmorgen in overleg met de officier van justitie en de burgemeester van de gemeente Tilburg een gekraakt bedrijfspand aan de Jules de Beerstraat ontruimd. ‘De actie is rustig verlopen’, meldt de politie zondagmiddag.

32 krakers aangehouden
Er werden 32 krakers aangehouden. In het pand verbleef ook een vader met zijn negenjarig zoontje. Tegen de volwassen man wordt wel proces-verbaal opgemaakt, maar hij is ter plaatse gehoord. Verder werden 15 honden aangetroffen. Zij werden toevertrouwd aan een sympathisant van de krakers.

Op 27 juni jl. werd namens de rechtmatige eigenaar van het bedrijfspand aangifte gedaan van huisvredebreuk dan wel kraken. Enkele dagen daarvoor waren krakers in het pand getrokken.

Een officier van justitie schreef de krakers namens het Openbaar Ministerie aan dat zij moesten vertrekken. Hieraan werd niet voldaan. De afgelopen weken ontving de politie uit de omgeving meldingen van geluidsoverlast, zo werd er een illegale houseparty gehouden. Ook was er sprake van vernielingen. Door de Gemeente Tilburg werd een noodbevel bekrachtigd om het pand onmiddellijk te ontruimen.

Zondagochtend werd om 09.30 uur begonnen met de ontruiming. De krakers boden geen verzet. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt op grond van artikel 138a van het wetboek van strafrecht.

De eigenaar van het pand neemt maatregelen om kraak te voorkomen. Er is inmiddels een sloopvergunning aangevraagd voor het pand.
Provincie:
Tag(s):