vrijdag, 14. oktober 2011 - 13:21

Ontsnapte gedetineerde opgepakt in Amsterdam

Amsterdam

Een 26-jarige gedetineerde, die tijdens zijn verlof in juli 2008 vluchtte, is afgelopen dinsdag aangehouden in Amsterdam. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Met een valse creditcard kocht hij notebooks, en andere apparatuur bij een winkel aan de Prins Hendrikkade. “Het is een van de prioriteiten van ons korps om gesignaleerden aan te houden,” zegt een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland.

“Ten eerste ontlopen ze anders hun straf, en ten tweede plegen ze in de tijd dat ze voortvluchtig zijn vaak opnieuw misdrijven. Ook in dit geval.” Een creditcardmaatschappij belde in de ochtend van 11 oktober dat kort daarvoor een valse creditcard was gebruikt.

Het zakkenrollersteam van politie Amsterdam-Amstelland ging direct naar de winkel waar dat gebeurd was. Terwijl ze in de winkel stonden, kwam de verdachte opnieuw binnen. Het oplettende winkelpersoneel waarschuwde de agenten in burger.

Die volgden de man terwijl hij naar een gepakeerde auto liep. Geunifomeerden collega’s hielden daar zowel de verdachte als de bestuurder van de auto aan. In de auto werden meerdere valse creditcards aangetroffen en goederen die eerder met valse creditcards in Leiden en Zaandam waren gekocht.

Naast de gevangenisstraf van drie jaar die nog openstond, werd de verdachte door de rechter bij verstek veroordeeld voor nog eens vier jaar voor een overval op een woning in Arnhem. De bestuurder van de auto is een 31-jarige man. Beide mannen worden voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):