vrijdag, 9. september 2011 - 19:26

Ontvangst radiostations verbetert komende dagen sterk

Den Haag

De ontvangst van verschillende radiostations verbetert de komende dagen sterk. Het vermogen van de zendmast in Lopik kan binnen 24 uur op een veilige manier worden verhoogd van 10 naar 50 procent van de volle sterkte.

Dat is de uitkomst van het technisch onderzoek en de besprekingen die bemiddelaar Pastors in opdracht van minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Verhagen heeft gehad met de beheerder van de zendmast Novec en zenderexploitant Broadcast Partners.

‘Ik ben blij dat de impasse tussen de verschillende betrokkenen is doorbroken en de luisteraars snel weer verzekerd zijn van een goede ontvangst,’ aldus minister Verhagen.

Bij een zendvermogen van 50 procent is de kwaliteit van de radio-ontvangst sterk verbeterd. Als technische tests een goed resultaat opleveren, kan het vermogen veilig in stappen verder worden verhoogd naar honderd procent. Naar verwachting is hierover volgende week meer duidelijkheid.

Marco Pastors is tevreden met dit resultaat: ‘De partijen hebben gezamenlijk een flinke inspanning geleverd.’

Sinds een brand in de zendmast op 15 juli is het signaal van de zendmast zwak. Over het ophogen van het zendvermogen was een discussie tussen de beheerder Novec en de zenderexploitant Broadcast Partners. Broadcast Partners vond de maatregelen die Novec had genomen te ingrijpend. Minister Verhagen had Marco Pastors gevraagd te bemiddelen tussen de partijen en binnen twee weken met resultaat te komen.
Provincie:
Tag(s):