vrijdag, 2. december 2011 - 9:50

Ontvoering verijdeld na oprollen hennepkwekerij loods Westhavenweg

Amsterdam

Na het oprollen van een hennepplantage op dinsdag 22 november heeft een speciaal voor het havengebied opgezet rechercheteam een ontvoering weten te verijdelen. Dit meldt de politie vrijdag.

Via informatie van het KLPD is het rechercheteam gestuit op een weetplantage met 750 planten in een loods aan de Westhavenweg in Amsterdam.

Voorbereiding ontvoering
Uit het onderzoek dat is opgestart naar de verdachte van de hennepkwekerij, kwam naar voren dat hij zich tevens bezig was met de voorbereiding van een ontvoering. Deze ontvoering zou vermoedelijk plaatsvinden in het criminele circuit.

Daarop is het rechercheteam uitgebreid en een samenwerking gestart met meerdere landelijke specialistische eenheden. Vrijdag 25 november is de spil van de ontvoering, een 30-jarige man in zijn woning in Amsterdam aangehouden.

Afgelopen zondag is een 27-jarige man aangehouden in zijn woning in Hillegom die de opdracht heeft gekregen voor de ontvoering. Omdat in de woning een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen werd aangetroffen is de vriendin van de verdachte eveneens aangehouden.

Meerdere aanhoudingen in beide zaken worden door het rechercheteam niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):