maandag, 10. januari 2011 - 10:24 Update: 08-07-2014 1:01

Ook Beckenbauer laakt communicatiewijze Van Gaal

(Elf Voetbal) Erevoorzitter van Bayern München, Franz Beckenbauer, heeft in zijn column in Bild fors uitgehaald naar trainer Louis van Gaal.

Hij laakt de keuze van de oefenmeester om eerste keeper Hans-Jörg Butt (36) te passeren ten faveure van de 14 jaar jongere Thomas Kraft. Vooral het feit dat niemand van de clubleiding van die beslissing op de hoogte werd gebracht, kan op weinig sympathie van Beckenbauer rekenen.

"Natuurlijk beslist de coach wie er speelt. Maar in tegenstelling tot de andere posities, gaat het bij een keeper om een zeer belangrijk besluit, dat van invloed is op de langetermijnplanning van de club", schrijft Beckenbauer in Bild. "Het was slimmer geweest als hij bij het nemen van zo'n belangrijke beslissing vooraf iemand hiervan op de hoogte had gesteld. Op z'n minst technisch directeur Christian Nerlinger. Het beste was om voorzitter Karl-Heinz Rummenigge hier bij te betrekken."

Beckenbauers kritiek op het solistische opereren van Van Gaal is koren op de molen van voorzitter Uli Hoeness. Die verklaarde eind oktober ook al 'dat er moeilijk met Van Gaal valt te praten, omdat hij de mening van andere mensen niet accepteert'. Beckenbauer zegt zich daar alles bij voor te kunnen stellen. "Hoeness bekritiseerde onlangs de communicatiewijze van Van Gaal", zo vervolgt hij zijn schrijven. "Dit zou een voorbeeld kunnen zijn. Van Gaal moet ervoor zorgen dat hij genoeg steun heeft voor zijn besluiten."
Categorie:
Tag(s):