vrijdag, 29. april 2011 - 18:52 Update: 08-07-2014 0:59

Ook gemeente Bergen op Zoom wil geld van noodlijdend RBC

Bergen op Zoom

(Elfvoetbal) De toekomst van RBC Roosendaal ziet er zeer somber uit. De gemeente heeft woensdag geweigerd om de eerstedivisionist opnieuw de helpende hand te bieden.

RBC vroeg woensdag in een brief aan de gemeente om een lening van 700.000 euro om de geldproblemen binnen de club op te lossen, maar de gemeente heeft het verzoek geweigerd, wat waarschijnlijk de definitieve doodsteek betekent voor de Roosendaalse club.

De KNVB heeft de huidige nummer zestien van de Jupiler League gevraagd om uiterlijk vrijdag aan te tonen dat er genoeg geld in kas is. De voetbalbond kan puntaftrek toepassen wanneer niet aan de financiële eisen wordt voldaan.

"Als we punten in mindering krijgen, degraderen we en raken we onze licentie kwijt", aldus algemeen directeur Jeffrey Kooistra tegenover BN/De Stem. "Ook is de kans aanwezig dat we failliet gaan. Terwijl we er de afgelopen maanden alles aan hebben gedaan om 1,3 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Dat is slechts ten dele gelukt. We dachten dat we langer de tijd zouden krijgen, maar de KNVB informeerde tussentijds naar de financiële stand van zaken. We zijn nu verplicht om voor 29 april zeven ton aan liquide middelen aan te boren."

UPDATE - De gemeente Bergen op Zoom wil geld zien van RBC. Volgens een woordvoerder van de gemeente staat de club voor 47.000 euro in de schuld bij de gemeente. RBC heeft gebruikt gemaakt van een aantal trainingsvelden, zonder daarvoor de rekening te betalen. De gemeente Bergen gaat nu onderzoeken op welke manier het toch betaalt kan krijgen. In 2009 zag de gemeente nog af van een rechtszaak tegen RBC.
Categorie:
Tag(s):