vrijdag, 14. oktober 2011 - 8:44

Ook kentekenbewijs van papier naar plastic

Zoetermeer

Om voertuigdiefstal moeilijker te maken zal de papieren versie van het kentekenbewijs voor motorvoertuigen vervangen worden door de Kentekencard. Hierdoor zal het volgens minister Schultz van Haegen moeilijker worden om gestolen voertuigen van de juiste papieren te voorzien.

In plaats van het huidige overschrijvingsbewijs krijgt de eigenaar van het voertuig bij de tenaamstelling een tenaamstellingscode. Deze code is nodig als het voertuig van eigenaar wisselt, geschorst, gesloopt of geëxporteerd wordt.

Vanwege de veiligheid worden de cards niet meer op locatie, maar alleen nog centraal bij de RDW aangemaakt en uitgegeven.
De kentekencard houdt hetzelfde tarief als het papieren kentekenbewijs en gaat gelden voor alle voertuigcategorieën. Het komende jaar wordt de kentekencard na een aanbestedingsprocedure verder ontwikkeld en vormgegeven. De kaart wordt vervolgens geleidelijk ingevoerd.

Bestaande voertuigen krijgen een kentekencard als het voertuig op naam van een nieuwe eigenaar overgeschreven wordt. Dat kan ook gebeuren bij andere aanpassingen van het kentekenbewijs zoals kleurwijziging van het voertuig. De verwachting is dat vanaf 2018 de papieren kentekenbewijzen zijn vervangen door kentekencards.
.
Provincie:
Tag(s):