maandag, 17. oktober 2011 - 13:42 Update: 08-07-2014 0:56

Ook 'nee' van Van Basten als directeur Ajax

Amsterdam

(Elfvoetbal) Marco van Basten zal ook geen directeursfunctie gaan vervullen bij Ajax.

De voormalige goalgetter heeft al enkele gesprekken bij de Amsterdamse club achter de rug, maar zal er niet instappen. Het lijkt het sein voor een volledige ontmanteling van de Raad van Commissarissen.

Volgens De Telegraaf heeft Van Basten wel Dennis Heijn, zijn zakelijke partner bij CrossOver Sports Loyalty, naar voren geschoven. De jongste zoon van de vermoorde Albert Heijn-topman Gerrit Jan zou de nieuwe zakelijk directeur van Ajax moet worden. Maar volgens het nationale dagblad zal hij er nooit zonder Van Basten instappen. Waardoor een nieuwe status quo dreigt.

Daardoor is er sinds 25 juli, toen met veel bombarie de nieuwe vijfkoppige Raad van Commissarissen werd geïnstalleerd bij Ajax, nog helemaal niets veranderd. Aanvankelijk leek Rob Been junior de nieuwe zakelijk directeur te worden, maar hij zei vorige week definitief 'nee'.

Na het aanpassen van de directiestructuur van één algemeen directeur met voetbalachtergrond naar twee directeuren met respectievelijk een sportief- en zakelijke achtergrond, zijn beide plekken daarom nog steeds angstvallig leeg.

Een reden zou ook het ontbreken van eenheid binnen de Raad van Commissarissen zijn. Johan Cruijff zou alleen staan tegenover de andere leden Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids. Daardoor is er binnen drie maanden nog niets veranderd binnen de cluborganisatie.

De op 24 oktober nieuw te installeren bestuursraad, verantwoordelijk voor de Raad van Commissarissen, zou als eerste daad de rvc moeten ontmantelen en een nieuwe raad van commissarissen van Ajax moeten installeren, die het voetbalbelang van Ajax vooropstelt én in staat is dit adequaat te bewaken. Dat zou de revolutie en wanorganisatie alleen maar groter maken.
Categorie:
Tag(s):