zondag, 10. april 2011 - 19:44 Update: 08-07-2014 0:59

Ook PSV laat punten liggen

Eindhoven

(Elfvoetbal) Na eerder puntverlies van FC Twente in de strijd om de landstitel, morste ook PSV kostbare punten om de koppositie. De Eindhovenaren speelden thuis met 2-2 gelijk tegen sc Heerenveen en verloren Wilfred Bouma (rode kaart) en Ola Toivonen (hamstring).

In de eerste helft viel geen winnaar aan te wijzen in het spelletje genaamd veelvuldig balverlies lijden. Zowel PSV als sc Heerenveen lukte het niet om het leer drie keer achter elkaar naar dezelfde kleur te spelen.

De bal vloog dan ook heen en weer over het veld, zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Zakaria Labyad (gekraakt schot) en een vrije trap van Balázs Dzsudzsák (knappe redding Kevin Stuhr-Ellegaard) waren noemenswaardige wapenfeiten, maar echt gevaarlijk werd geen enkele ploeg.

Van sc Heerenveen - het hele seizoen al een zooitje ongeregeld - viel dat niet te verwachten. Het was dan ook vooral PSV dat zwaar teleurstelde. Nadat de uitslag van FC Twente - Roda JC al bekend was, zou je toch mogen denken dat de thuisploeg met gesterkt vertrouwen de tegenstander zou opvreten en overlopen. Niets van dat alles. PSV oogde juist gespannen en onwennig.

In de tweede helft drukte PSV tot opluchting van de eigen fans meer, met een bal op de paal van Dzsudzsák en een snelle lucky treffer van spits Jeremain Lens (1-0) tot gevolg. De aanvaller, die dit keer de voorkeur kreeg in de punt boven Marcus Berg, gaf de bal zoveel effect mee, dat Stuhr-Ellegaard alleen kon vissen.

Direct na een terecht afgekeurd doelpunt van Lens (buitenspel), sloeg plotseling Heerenveen toe. De Friezen profiteerden van een nog niet georganiseerde verdediging en kwamen via een intikker van Oussama Assaidi langszij.

De wereld stond helemaal op z'n kop, toen de tot nummer tien gepromoveerde Assaidi de ingevallen Luciano Narsingh wegstuurde, die Bas Dost gemakkelijk bediende: 1-2. De eerder door Ajax begeerde spits bracht zo de Amsterdammers definitief terug in de titelstrijd. Weliswaar in een ander shirt, maar dat zal de hoofdstedelingen een zorg zijn. Is ook veel goedkoper zo.

Trainer Fred Rutten zette daarna alles op alles met twee aanvallende wissels (Ola Toivonen en Género Zeefuik), maar dat sorteerde geen effect toen Wilfred Bouma met direct rood van het veld werd gestuurd. De verdediger moest aan de noodrem trekken, toen Narsingh slimmer en sneller was dan hij en alleen op Andreas Isaksson dreigde af te gaan.

Toivonen maakte in de slotfase nog wel de 2-2, maar kon zich meteen weer laten wisselen na opnieuw een naar het zich laat aanzien zware hamstringblessure. Zo liep PSV wel erg veel schade op in een middagje thuis. Het PSV-publiek had de emoties niet meer onder controle en eiste het hoofd van Rutten.

Zo krijgt deze knotsgekke competitie met de week gekkere uitslagen. PSV is ondanks al het geklungel nog niet uitgeschakeld voor de titel en sc Heerenveen doet ineens weer mee voor de Europa League-play-offs. Wie nu nog kan voorspellen wie er kampioen wordt, mag opstaan.
Categorie:
Tag(s):