woensdag, 27. juli 2011 - 10:41 Update: 08-07-2014 0:57

'Ook Slop en Van der Aat moeten weg bij Ajax'

Amsterdam

(Elf Voetbal) De revolutie binnen Ajax, ontketend door Johan Cruijff, kent een dag na het zetelen van de nieuwe raad van commissarissen direct een effect.

Jeroen Slop (financieel directeur) en Henri van der Aat (commercieel directeur) overleven volgens De Telegraaf de grote schoonmaak in Amsterdam niet.

Algemeen directeur Rik van den Boog en voorzitter Uri Coronel kozen eerder ook al eieren voor hun geld, nadat ze de machtsstrijd intern aan het verliezen waren van de legendarische nummer 14, die tevens als clubicoon niet kapot kan bij de club.

De nieuwe voorzitter van de rvc, Steven ten Have, gaf gisteren op de vergadering van de Ajax-aandeelhouders op deze manier de voorzet: "De nieuwe directie zal voor de aandeelhoudersvergadering in december zijn benoemd. Het is onmogelijk om in augustus al alles op een rij te hebben. Veel goede kandidaten hebben op dit moment namelijk al zaken omhanden. Nieuwe directieleden moeten Ajax in de genen dragen, uit de schoot van Ajax komen en geen voorgeschiedenis bij de club met zich meedragen."

Met de laatste zin geeft Ten Have aan dat er eigenlijk geen weg meer terug is voor Slop en Van der Aat.
Categorie:
Tag(s):