donderdag, 14. juli 2011 - 18:21

Oosterbosbad in Barneveld blijft nog gesloten

Barneveld

De gemeente Barneveld voert op dit moment reparatiewerkzaamheden uit aan het Oosterbosbad aan de Troelstralaan in Barneveld.

Dit heeft te maken met een lekkage in de watertransportleiding naar het recreatiebad. Het Oosterbosbad blijft nog zeker tot en met maandag 18 juli gesloten.

Om de lekkage in de watertransportleiding te herstellen, vinden op dit moment graafwerkzaamheden naar de leidingen plaatsen. Deze leidingen liggen op zo’n vier meter diepte in de grond. Het afgraven van de grond ondervindt hinder van het grondwater, dat regelmatig moet worden weggepompt. Nadat de watertransportleiding is hersteld, kan het 50 meter-bad en het recreatiebad opnieuw gevuld worden. Hiervoor is 1.350.000 liter water nodig. Het is vervolgens noodzakelijk het water op te warmen naar een aangename zwemtemperatuur en van het gewenste chloorniveau te voorzien. Ook het filtersysteem moet opnieuw worden opgestart.

Afhankelijk van de uitvoering van de herstelwerkzaamheden, besluit de gemeente op maandag 18 juli wanneer het Oosterbosbad opnieuw geopend kan worden. Zwemliefhebbers kunnen terecht in Zwembad De Heuvelrand aan de Roelenengweg in Voorthuizen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de zwembaden in Barneveld: www.zwembadbarneveld.nl.
Provincie:
Tag(s):