donderdag, 13. januari 2011 - 21:31

Op de vlucht geslagen man overlijdt door frontale botsing

Vught

Een 31-jarige man Bosschenaar is donderdagavond na een ongeval op de Boslaan overleden. Hij werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. De man was betrokken bij een frontale aanrijding met een bestelbus nadat hij voor de politie op de vlucht was geslagen.

Rond 17.15 uur werd door de vriendin van de man de hulp van de politie ingeroepen, omdat hij tijdens een ruzie de woning van de vrouw 'kort en klein' had geslagen.

De vrouw woont in een vakantiewoning op een camping. Zij vertelde daarbij dat de man in het bezit zou zijn van een zwaard. Agenten zagen de man van het terrein afrijden en hij ging er direct met zeer hoge snelheid vandoor.

Een tweede politieauto probeerde de man te achterhalen, maar zagen door de hoge snelheid zijn auto snel uit het zicht verdwijnen. Enkele ogenblikken later troffen de agenten het ongeval aan ter hoogte van de ingang van recreatieplas De IJzeren Man.

Hierop zijn de politiemensen direct begonnen met hulpverlening. De bestuurster van de bestelbus kwam er met enkele lichte verwondingen vanaf. Ook de bestuurster van een derde betrokken voertuig bleef nagenoeg ongedeerd.

In de auto van de Bosschenaar werd inderdaad een zwaard gevonden, wat in beslag is genomen. Uit nader onderzoek bleek de man veel vernielingen aan de vakantiewoning te hebben aangericht. Om de omstandigheden waaronder het ongeval heeft plaatsgevonden zo objectief mogelijk te laten plaatsvinden, werd het technisch sporenonderzoek uitgevoerd door de afdeling verkeersongevallen analyse van de politieregio Brabant Zuid-Oost.
Provincie:
Tag(s):