woensdag, 3. augustus 2011 - 13:58 Update: 08-07-2014 0:29

Opel Astra GTC komt met exclusief high-performance onderstel

Breda

Opels compacte coupé, die sinds juni besteld kan worden, kreeg heel wat aandacht bij zijn lancering.

Met zijn spectaculaire vormgeving, van de hand van Mark Adams, Vice President Opel Design, zal de GTC de klanten overweldigen en de gevestigde waarden in zijn klasse naar de kroon steken.

De aantrekkingskracht van de GTC gaat echter veel dieper dan zijn fraaie lijnen. Anders dan vele driedeursversies van bestaande compacte vijfdeursmodellen, is de GTC - net zoals zijn voorganger - een op zichzelf staand model in het Opel-gamma, afgestemd op de verwachtingen van een sportievere klantenbasis die evenveel belang hecht aan het rijgedrag en de prestaties van een auto als aan zijn uiterlijk.

Daarom ontwikkelden de ingenieurs van Opel in Rüsselsheim en die van het Vauxhall Engineering Center in Millbrook (UK), een specifiek platform voor de GTC. De belangrijkste componenten - zoals de HiPerStrut voorwielophanging — zijn afgeleid van de Insignia OPC van 239 kW/325 pk, en de specifieke achtertrein van de GTC met Watt-Link achterwielophanging en meerledige krukas.

Terwijl het GTC-gamma nu een brede reeks motoren omvat, met maximumvermogens van 103 kW/140 pk tot 132 kW/180 pk, kunnen de bestuurders altijd op een ongeëvenaarde rijdynamiek rekenen.
Categorie:
Tag(s):