maandag, 16. mei 2011 - 22:22

Open Drents kampioenschap Footgolf in Emmen

Emmen

Golfbaan BurgGolf in Emmen is op zaterdag 25 juni het strijdtoneel voor de eerste editie van het Open Drents kampioenschap Footgolf. Amateurvoetballers gaan die dag met elkaar in de slag tijdens het Het Broekhuis Open Footgolf.

Een groot aantal teams heeft zich hier al voor aangemeld, maar zegt organisator Michel van Oostrum: “Er is plek voor nog meer teams. Per team kunnen zich maximaal zes spelers inschrijven. Er is ruimte voor ongeveer 150 deelnemers. We gaan op zoek naar het beste team en de beste individuele speler.”

Michel van Oostrum, oud-speler van FC Emmen en in het verleden enkele keren topscorer van Nederland in de Eerste Divisie, is de bedenker en de organisator van het Open Drents Kampioenschap Footgolf. “We hadden enige weken geleden een try-out. De veertig deelnemers hebben een fantastische middag gehad. In Footgolf zit alles: Je bent buiten, het is spannend en er komt veel traptechniek, tactiek en inzicht bij kijken.”

Overigens wordt het nog niet eenvoudig om te winnen. Michel van Oostrum doet namelijk zelf ook mee met een door hemzelf samengesteld All-Starteam.

Het inschrijfgeld is 40 euro per deelnemer. Daarbij inbegrepen is een lunchpakket, een sportdrankje en barbecue met na afloop livemuziek van Roan Hamminga. Finalist van Idols. “We vragen de spelers in clubtenue te verschijnen “, zegt Van Oostrum. “Voetbalschoenen zijn op de golfbaan overigens verboden. Wel toegestaan is het dragen van loop-, zaal-, tennis- of kunstgrasschoenen.”
Provincie:
Tag(s):