maandag, 5. september 2011 - 17:54

Open Huis KMS Weert goed bezocht

Weert

De door de Koninklijke Militaire School (KMS) georganiseerde Weert Viering en Open Huis van respectievelijk vrijdag 2 en zaterdag 3 september, zijn druk bezocht. Afgelopen zaterdag bezochten maar liefst 3.600 bezoekers het kazerneterrein in Weert. Beide activiteiten stonden in het teken van het 60-jarig bestaan van de KMS.

De Weert Viering vond plaats op de Markt. Er kon onder andere tegen een klein bedrag langs meerdere touwen afgedaald worden van de kerktoren. Het opgebrachte geldbedrag wordt binnenkort aangeboden aan de Voedselbank Weert.

De vele duizenden bezoekers van het Open Huis lieten duidelijk hun enthousiasme blijken over de door de aspirant-onderofficieren ontplooide activiteiten, waaronder een aantal spectaculaire demonstraties. Verder waren zij ook onder de indruk van de organisatie, getuige de vele, alleen maar positieve reacties na afloop in het gastenboek.

De KMS verzorgt voor de Koninklijke Landmacht (KL) al 60 jaar lang de startopleiding voor de landmachtonderofficieren. Daarnaast sinds recentere datum ook de loopbaanopleidingen voor deze categorie.
Provincie:
Tag(s):