woensdag, 22. juni 2011 - 17:50

Openbaar Ministerie eist 15 jaar in gifmoordzaak

Middelburg

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag bij de rechtbank Middelburg 15 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 54-jarige vrouw uit Kattendijke.

Ze zou haar echtgenoot op 8 maart 2009 hebben vergiftigd door haargroeimiddel ‘minoxidil’ in zijn Spaanse likeur te doen.

Hoewel een arts in eerste instantie uitging van een natuurlijke dood van het 60-jarige slachtoffer kwam nog dezelfde dag nieuwe informatie binnen waardoor de dood van het slachtoffer in een ander daglicht kwam te staan. De echtgenote van het slachtoffer kwam vervolgens in beeld als verdachte.

Op 9 maart 2009 werd zij in verzekering gesteld bij de politie. Voorlopig onderzoek van het NFI bij de sectie wees uit dat vermoedelijk sprake is van vergiftiging. De rechtbank schorste de voorlopige hechtenis van de vrouw op 13 maart 2009. Naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen waaronder toxicologisch onderzoek werd verdachte op 20 oktober 2010 na vordering van het OM daartoe wederom in hechtenis genomen.

De officier van justitie stelde vandaag tijdens de zitting dat de vrouw wist dat het slachtoffer zijn drank zou drinken en op deze wijze het gif binnen zou krijgen. Ook is het OM van mening dat de verdachte wist wat de uitwerking van het haargroeimiddel was op het slachtoffer. Ze was op de hoogte van de hartproblemen van het slachtoffer en de dodelijke werking van een overdosering bloeddrukverlagende medicatie. Officier van Justitie Mr. De Smet-Dierckx: “Het haargroeimiddel was het moordwapen.”

De rechtbank Middelburg doet naar verwachting over 2 weken uitspraken uitspraak.
Provincie:
Tag(s):