donderdag, 7. april 2011 - 10:02

Openbaar vervoer plat in Amsterdam

Amsterdam

De komende weken voeren de stadsvervoersbedrijven in de drie grote steden opnieuw acties. De acties zijn zojuist in Amsterdam begonnen. Daar ligt het vervoer sinds 10.00 uur plat.

De vakbonden in de drie grote steden (Abvakabo FNV, FNV Bondgenoten, ABGP, VOR en BV2002) en medewerkers van de stadsvervoerders willen de coalitiepartijen en PVV via de acties overtuigen om af te zien van verplichte aanbesteding en 120 miljoen euro aan bezuinigingen. Dit zou leiden tot 40 procent minder openbaar vervoer in de steden over 2 tot 3 jaar. Ook de veiligheid in het openbaar vervoer loopt dan aanzienlijk terug.

De acties zijn een vervolg op eerdere acties in het openbaar vervoer van de drie grote steden op 14, 15 en 16 februari. De bonden realiseren zich dat deze acties overlast geven voor de reiziger. De bonden rekenen echter op begrip, omdat ze zijn gericht op het in de toekomst voorkomen van overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het OV. Op 12 april zal de Rotterdamse RET actie voeren gevolgd door de HTM in Den Haag op 20 april.
Provincie:
Tag(s):