dinsdag, 27. december 2011 - 22:59

Openbare verlichting in Groningen en Drenthe in onderhoud bij Imtech

Regio

Imtech Infra Nederland verzorgt met ingang van 1 januari 2012 het onderhoud en beheer van de openbare verlichting in de provincies Groningen, Drenthe en 27 in die provincies gelegen gemeenten.

Daarbij gaat het om het onderhoud en beheer van masten en armaturen. Deze werkzaamheden worden vanuit de Imtech lokatie Zwolle aangestuurd. Het contract met Imtech Infra Nederland heeft een looptijd tot 1 juli 2012. Inmiddels wordt een Europese aanbesteding voorbereid voor het onderhoud en beheer voor de periode na 1 juli 2012.

Imtech Infra Nederland maakt onderdeel uit van het op wereldschaal opererende moederbedrijf Imtech N.V. Imtech Infra Nederland biedt multidisciplinaire oplossingen (elektrotechnisch, mechanisch en ICT) voor de infrastructurele markt en beschikt met betrekking tot het werkveld openbare verlichting over de nodige ervaring, kennis en kunde.

Imtech Infra Nederland neemt het onderhoud en beheer van de openbare verlichting over van Ziut, een uitvoeringsmaatschappij van Enexis. Het contract met Enexis is door de provincies en gemeenten opgezegd om Europese aanbesteding van onderhoud en beheer mogelijk te maken. Volgens de betrokken overheden kan een dergelijke aanbesteding betere kwaliteits- en prestatieafspraken en aanzienlijke financiële voordelen opleveren.

Imtech Infra Nederland voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincies Groningen en Drenthe en 27 in die provincies gelegen gemeenten.
Inmiddels zijn de voorbereidingen voor een Europese aanbesteding voor het beheer en onderhoud van de openbare verlichting voor de periode na 1 juli 2012 in voorbereiding.

Deelnemende overheden zijn: De gemeenten Bedum, Delfzijl, De Marne, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Pekela, Slochteren, Veendam, Zuidhorn, Emmen, Assen, Midden-Drenthe, Aa en Hunze, Eemsmond, Vlagtwedde, Appingedam Borger-Odoorn, Tynaarlo, Noordenveld en de provincies Groningen en Drenthe.
Provincie:
Tag(s):