donderdag, 17. november 2011 - 16:36

Opening eerste ecoducten Noord-Nederland

Regio

Wie vanaf Ommen Drenthe binnenrijdt, komt nu onder twee ecoducten door, Stiggeltie (bij Linde) en Suthwalda (bij Zuidwolde). Deze namen werden tijdens de opening van deze ecoducten donderdag bekend gemaakt.

De ecoducten over de N48 vormen een onderdeel van de ecologische hoofdstructuur. Dit is het natuurnetwerk dat verspreid liggende natuur verbindt zoals bos en heidegebieden op de Sallandse heuvelrug en het Drents Plateau. Door de samenwerking van diverse partijen was
het mogelijk het ecoduct bij Zuidwolde te verbreden, zodat het ecoduct met een fietspad gecombineerd kon worden ofwel een combiduct.

De totstandkoming van de ecoducten was onderdeel van de aanpak N48, waarbij een nieuwe aansluiting bij Zuidwolde is gerealiseerd en de N48 tussen Hoogeveen en Ommen is verbreed.

De opening van de ecoducten betekent ook de afsluiting van het project “Aanpak N48”. Rein Munniksma, gedeputeerde provincie Drenthe, Peter Struik, Hoofdingenieur-Directeur Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Liesbeth Koster, wethouder gemeente De Wolden, Roland de Waal, directeur aannemer Heijmans en Eric van der Bilt, directeur Het Drents Landschap, verrichtten de openingshandeling, waarbij de namen van de twee ecoducten werden onthuld.

Voor de naamgeving van de ecoducten was een prijsvraag uitgezet onder de inwoners van de gemeente De Wolden. De bedenkers van de namen ontvingen hiervoor een prijs.
Provincie:
Tag(s):