zaterdag, 2. april 2011 - 10:43

Opening Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam

Amsterdam

Vandaag, 2 april, vindt in Amsterdam de opening plaats van het Medisch Centrum voor Dieren

Het Medisch Centrum voor Dieren is een op maat ontworpen gloednieuwe, voor Nederland unieke, dierenkliniek. Als enige dierenkliniek in Nederland huisvest de kliniek de combinatie van geregistreerde dierenarts-specialisten en een spoedkliniek voor dieren binnen één gebouw. Dergelijke klinieken worden in de Verenigde Staten en diverse grote Europese steden al regelmatig gezien, maar ontbraken tot nu toe in ons land.

De specialistische afdelingen chirurgie, dermatologie, interne geneeskunde, oogheelkunde, orthopedie en radiologie ontvangen patiënten op verwijzing van de dierenarts. Dit is vergelijkbaar met mensen die door hun huisarts worden doorgestuurd naar een specialist in het ziekenhuis.

In het nieuwe pand zal een uitgebreid professioneel team werkzaam zijn, waaronder 11 specialisten en 18 dierenartsen. Samen zullen zij meer dan 8000 patiënten per jaar behandelen.

De opening van de kliniek aan de Isolatorweg in Amsterdam zal rond 15.30 door Bridget Maasland verzorgd worden.

De afdeling spoedkliniek van het MCD verzorgt de avond-, nacht-, en weekenddiensten voor dierenartsen in Amsterdam en omstreken en vangt spoedeisende patiënten op voor de specialisten. Naast de spoedopvang verzorgt de Spoedkliniek ook de opgenomen dieren. Omdat er 24 uur per dag, 7 dagen per week een dierenarts daadwerkelijk aan het werk is, biedt dit veel mogelijkheden voor de zogenaamde intensive care.

Dieren kunnen aan de hartbewaking of in de zuurstofkooi, er kan een optimaal infuusbeleid worden ingesteld, indien nodig (epilepsie, tetanus) kan een dier langdurig in slaap gehouden worden en tevens is het mogelijk om bij de aanwezigheid van vocht of lucht in de borstholte dit continu af te zuigen. Ook voor optimale pijnbestrijding zijn door de continue aanwezigheid van personeel de mogelijkheden uitgebreider.
Provincie:
Tag(s):