donderdag, 8. september 2011 - 18:17

Opgepakte inbreker mogelijk achter 12 andere inbraken

Zoeterwoude

De 38-jarige man uit Bodegraven die op woensdag 21 juli werd aangehouden op verdenking van inbraak zit nog steeds vast. Hij is mogelijk ook verantwoordelijk voor nog zeker 12 andere inbraken danwel pogingen in Zoeterwoude-Dorp, dat heeft onderzoek van de politie uitgewezen.

Teamchef John Nieumeijer: ‘Wij denken dat de verdachte verantwoordelijk is voor het plegen van zeker 12 inbraken. In juli hadden wij in Zoeterwoude een piek in de woninginbraken. Er werden acht inbraken gepleegd en zeven pogingen gedaan. In augustus hadden wij één poging inbraak. Na de aanhouding van de verdachte is het dus rustig geworden wat inbraken betreft.’

De inbreker kon die woensdagnacht worden aangehouden dankzij alerte buurtbewoners. De bewoners van een huis aan de Jan van Banningstraat werden die nacht rond 04.00 uur wakker toen hun hond aansloeg. Zij keken uit het raam en zagen dat een man aan de deur rommelde.

Direct belden de bewoners 1-1-2. De inbreker ging ervandoor en de politie zette de wijk af. Tijdens de zoektocht werd ook een helikopter en een politiehond ingezet. Een getuige vertelde op een gegeven moment dat de man via een sloot was gevlucht. De politiehond volgde het spoor van de man en zo kon hij uiteindelijk worden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):