maandag, 17. oktober 2011 - 15:06

Opgepakte Rus vermoedelijk schutter liquidatie Endstra

Amsterdam

In het onderzoek naar de moord op Willem Endstra op 17 mei 2004, is dit weekend een 47-jarige Rus, die er van wordt verdacht de schutter te zijn, in het buitenland aangehouden. Dit heeft de politie maandagmiddag bekendgemaakrt.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zijn uitlevering verzocht. De politie hield maandag in Alkmaar ook een 31-jarige verdachte aan vanwege betrokkenheid bij deze zaak.

Politie en OM doen nog altijd onderzoek naar de moord op Endstra. Daarin is de verdenking gevallen op de 47-jarige man, afkomstig uit Rusland. Na zijn internationale signalering is deze verdachte aangehouden.

“De aanhouding van de vermoedelijke schutter is een belangrijke doorbraak in het al lang lopende onderzoek”, zegt chef Regionale Recherche Arno Julsing, “De brutale liquidatie van Endstra heeft veel impact gehad. Daarom hebben we de afgelopen jaren alle onderzoeksmogelijkheden in binnen- en buitenland benut om uiteindelijk tot deze aanhouding te komen. Ik verwacht een snelle uitlevering aan de Nederlandse autoriteiten.”

De maandag aangehouden 31-jarige man uit Alkmaar werd eind 2006 al eerder voor betrokkenheid bij de moord op Endstra aangehouden. Hij zat in hechtenis tot begin 2008 en werd daarna vrijgelaten.
Provincie:
Tag(s):