dinsdag, 20. september 2011 - 9:51

Opknapbeurt voor fietsenstalling station Maastricht

Maastricht

ProRail en NS zijn deze week gestart met het verbeteren en opknappen van de bewaakte fietsenstalling van station Maastricht. Het gaat onder meer om het plaatsen van nieuwe fietsenrekken, aanbrengen van nieuwe verlichting en een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Doel van deze verbetering is om een aangename reis van deur tot deur te creëren voor de reiziger. Tijdens de werkzaamheden, die duren tot 18 oktober, blijft de stalling in gebruik.

De verbetering van de stalling bestaat voornamelijk uit het plaatsen van bredere en toegankelijkere dubbellaagse fietsenrekken, veelal met uitschuifgoot. Ook komen er overzichtelijke kleurrijke looppaden, komt een oplaadpunt voor elektrische fietsen en nieuwe verlichting. Door deze veranderingen voldoet de stalling aan de eisen van deze tijd en zal de fietsenstalling aangenamer en overzichtelijker worden voor de gebruiker. De werkzaamheden zijn een onderdeel van het project “Ruimte voor de Fiets”. De ambitie is het gebruik van de fiets in voor- en natransport te stimuleren, en de reis van deur tot makkelijker en comfortabeler te maken.

In het landelijke project ‘Ruimte voor de Fiets’ verbetert ProRail, in samenwerking met NS, fietsenstallingen en lost parkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding en betere benutting van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 250.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het gaat om 125.000 nieuwe plaatsen en 125.000 vervangen/verbeterde plaatsen. Het totaal aantal stallingplaatsen bij stations is nu zo’n 360.000 en groeit komend jaren naar ruim 400.000 .
Provincie:
Tag(s):