donderdag, 29. september 2011 - 21:30

Oplaadpunten voor elektrische auto's in parkeergarages

Nijmegen

Bezitters van een elektrische auto die hun auto in de Eiermarkt- en Kelfkensbosgarage parkeren kunnen hun voertuig daar vanaf deze week gratis opladen.

Nijmegen sluit hiermee aan op een landelijk netwerk van oplaadpunten voor elektrische auto’s. De maatregel vloeit voort uit het coalitieakkoord waarin het stimuleren van schoon vervoer als doel is omschreven. Elektrisch vervoer is schoon, stil en zuinig. Nijmegen is een van de eerste gemeenten in Nederland waar je je elektrische auto in een openbare parkeergarage kunt opladen.

De oplaadpunten worden gerealiseerd in de parkeergarages Eiermarkt (lang parkeren) en Kelfkensbos (kort parkeren) en kunnen gebruikt worden door automobilisten die in de garage parkeren. In iedere garage komen twee oplaadpunten. Die worden gevoed met groene stroom en worden geëxploiteerd en beheerd door E-laad, een samenwerkingsverband van netwerkbeheerders. Gebruik van de oplaadpunten is gratis. Wel hebben gebruikers een oplaadpasje nodig van E-laad. Dit pasje is gratis aan te vragen op de website E-laad.
Provincie:
Tag(s):