maandag, 21. maart 2011 - 23:01

Oplettende buschauffeur ontmaskert kinderlokker

Bergen op Zoom

De politie heeft zondagmiddag in een zwembad aan de Boulevard Noord een 37-jarige man uit Zuid Holland aangehouden. De man verkeerde in het zwembad in het gezelschap van een 12-jarig West Brabants meisje.

De arrestatie van de man volgde nadat de politie aanwijzingen had gekregen dat de volwassen man via internet een afspraak met het meisje had gemaakt. Hij wordt verdacht van poging tot ontucht met een minderjarige. De politie kwam de man op het spoor dankzij een alerte buschauffeur. De chauffeur kreeg vandaag vanwege zijn uitstekend optreden uit handen van de chef recherche van het district Bergen op Zoom een bloemetje. De verdachte is in verzekering gesteld.

15-jarige blijkt 37
Zondagmiddag verscheen aan het politiebureau in Bergen op Zoom een buschauffeur. De chauffeur vertelde dat hem tijdens een rit tussen Rotterdam en Bergen op Zoom iets opmerkelijks was opgevallen. In de bus stapte tijdens de rit een jong meisje. Zij sprak hem aan omdat ze in de bus met een knul van circa 15 jaar haf afgesproken om te gaan zwemmen in Bergen op Zoom.

De chauffeur vertelde haar dat er niemand van een dergelijke leeftijd bij hem in de bus was gestapt. Op dat moment reageerde een volwassen man die in de bus zat, deze man gaf aan het meisje een buskaartje. De volwassen man en het meisje stapten op het Station uit en namen vandaar uit de bus naar de Bergse Plaat. Hierop zijn agenten naar het zwembad de Schelp gegaan. Ze troffen daar in het ondiepe bad de door de chauffeur bedoelde man en het meisje aan. Ze bleken via Internet een afspraak te hebben gemaakt. Ze hadden elkaar daarvoor nooit ontmoet.
Provincie:
Tag(s):