maandag, 19. september 2011 - 12:47

Oplettende rechercheur loopt gezochte veroordeelde in ziekenhuis tegen het lijf

Rotterdam

Een oplettende rechercheur van het korps Politie Zeeland herkende in een ziekenhuis in Rotterdam een door de rechtbank Middelburg tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeelde man.

De rechercheur belde twee Zeeuwse collega’s en zorgde voor zijn aanhouding op zaterdag 10 september 2011.

De 65-jarige Rotterdammer werd op 31 januari 2011 veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie en de handel in drugs. De man had in Kerkwerve een groot drugslab opgezet voor het produceren van crystal meth, een zeer verslavende harddrug. Het lab was het grootste ooit aangetroffen in Nederland. Twee andere mannen werden veroordeeld tot vijf en acht jaar voor hun betrokkenheid.

De man was na de inval in het drugslab steeds voortvluchtig geweest. Ook tijdens de behandeling van de zaak kwam hij niet opdagen; zijn advocaat behartigde zijn belangen.Tot op heden stond hij ‘gesignaleerd’ (als gezocht geregistreerd) bij de politie.

De Rotterdammer ging in hoger beroep tegen het vonnis. De zaak lag inmiddels bij het ressortsparket Den Bosch. De rechter-commissaris van het Hof in Den Bosch besloot vorige week de Rotterdammer in bewaring te stellen. Hij wordt donderdag 22 september voorgeleid aan de raadkamer van het gerechtshof in Den Bosch. Doel van het Openbaar Ministerie is de man vast te houden, in elk geval tot aan de zitting in hoger beroep.
Provincie:
Tag(s):