donderdag, 2. juni 2011 - 22:00 Update: 08-07-2014 0:58

Oplettende Van Marwijk: 'Dit is geen vriendschappelijk duel hoor'

(Elfvoetbal) Bondscoach Bert van Marwijk bereidde zich vandaag met een fitte selectie verder voor op de vriendschappelijke interland van komende zaterdag tegen Brazilië.

De keuzeheer van Oranje oefende achter gesloten deuren op het complex van Flamingo in Rio de Janeiro. Alle 22 internationals namen volledig deel aan de groepstraining. Hij weet dat Nederland momenteel mondiaal gezien wordt als de te kloppen ploeg.

"In mijn ogen bestaan er voor Oranje geen vriendschappelijke wedstrijden meer," zegt hij tijdens een persconferentie. "Ik doe alles om te winnen. Ik geef niet snel op."

Van Marwijk koesterde voor zijn aanstelling twee doelstellingen. "Ik wilde de ploeg stabieler maken. Daarnaast moesten we onder alle omstandigheden willen winnen. Als dat zou lukken, konden we in mijn ogen iedere tegenstander verslaan. In het begin werd daar een beetje om gelachen. Want wat moest Oranje op het WK als het niet eens kon verdedigen? Maar we zijn ver gekomen. Ook omdat we er alles voor over hadden om te winnen. Steeds maar weer."

Toch waarschuwde Van Marwijk zijn spelers voor de omstandigheden in Brazilië. "Rio de Janeiro is een mooie stad, maar we komen hier geen vakantie vieren. We spelen namelijk tegen een gemotiveerde ploeg die revanche wil nemen voor een verloren kwartfinale op het WK. Ook een ploeg die volop in voorbereiding is op de Copa América. Dit is geen vriendschappelijke wedstrijd hoor."
Categorie:
Tag(s):