zaterdag, 9. april 2011 - 19:50

Oplichter tegen de lamp bij aanschaf laptops

Drachten

De politie heeft vrijdagmiddag dankzij een alerte winkelmedewerker een 48-jarige inwoner van Gieten aangehouden op verdenking van oplichting.

De man had een e-mail naar een elektronicawinkel in Drachten gestuurd. Hij wilde laptops kopen voor zijn bedrijf. Eén van de personeelsleden maakte een afspraak met de 48-jarige man. Toen die vrijdagmiddag in de winkel aan de Noorderbuurt verscheen, werd al snel duidelijk dat de man uit Gieten de laptops graag op rekening wilde betalen. Het personeelslid kreeg hierdoor argwaan en tegen de man werd gezegd dat hij later die middag maar even moest terugkomen omdat de laptops uit een magazijn moesten komen.

Nadat de 48-jarige de winkel had verlaten, stelden de medewerkers van de winkel een onderzoek in. Via onder andere de Kamer van Koophandel kwamen ze er achter dat het bedrijf van de man al sinds 2010 failliet was. Ook op het opgegeven adres bleek niemand meer te wonen. Reden genoeg om de politie te waarschuwen.

De zaak werd doorgesproken met de agenten en er werd besloten om de verkoop door te laten gaan. Toen de 48-jarige inwoner van Gieten aan het einde van de middag weer in de winkel verscheen om zijn laptops op te halen, werd hij aangehouden op verdenking van oplichting. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Daar bleek dat de man al diverse malen was veroordeeld voor oplichting.

Tevens bleek de man nog een gevangenisstraf van 60 dagen te hebben openstaan en ook moest hij nog DNA afstaan. Ook de politie in Drenthe werd geïnformeerd over deze aanhouding, dit omdat de verdachte daar ook nog over oplichtingspraktijken gehoord moest worden.
Provincie:
Tag(s):