dinsdag, 15. november 2011 - 13:04

Opnieuw aanhoudingen en zoekingen in onderzoek naar corruptie BOOR

Rotterdam

Op last van de officier van justitie heeft de Bovenregionale Recherche Zuid-West dinsdag 8 november een 53-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij ambtelijke corruptie binnen de Rotterdamse onderwijsorganisatie BOOR.

Naar aanleiding van de aanhouding zijn ook nog doorzoekingen geweest bij administratiekantoren in Rotterdam en Strijen.

De BR ZW is onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam bezig met een onderzoek naar ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte bij de Stichting BOOR. BOOR is de overkoepelende organisatie van het openbaar onderwijs in Rotterdam. Onder andere gaat de organisatie over bouwwerkzaamheden in en voor openbare scholen binnen de gemeente.

Het onderzoek loopt sinds april na een melding van een raadslid van Leefbaar Rotterdam. In juli werden de eerste doorzoekingen verricht bij BOOR en Prosco, de organisatie die voor BOOR de administratie doet. Daarbij werden administratieve bescheiden in beslag genomen.

In augustus werden een man en vrouw uit Soest aangehouden die er onder andere van worden verdacht een medewerker van BOOR te hebben omgekocht. Bij twee bedrijven in Soest, die advieswerkzaamheden voor BOOR verrichtten, werden delen van de administratie in beslag genomen.

De vorige week aangehouden man en vrouw zijn maandag door de officier van justitie op vrije voeten gesteld. Ze blijven wel verdachte. Het onderzoek wordt de komende tijd voortgezet.
Provincie:
Tag(s):