woensdag, 30. november 2011 - 17:29

Opnieuw arrestaties na inval clubhuis Satudarah

Tilburg

De Nationale Recherche heeft woensdagmorgen acht mannen aangehouden, die verdacht worden van betrokkenheid bij de productie van, de handel in en uitvoer van synthetisch drugs.

‘Bovendien worden zij verdacht van het witwassen van crimineel geld’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Arrestatieteam
De aanhoudingen vonden plaats in Breda, Tilburg, Dongen, Eindhoven en Weert. Een van de verdachten, een 34-jarige man uit Tilburg, is op de A2 te hoogte van Vianen aangehouden door een arrestatieteam met behulp van een helikopter.

Raketwerper en drugs aangetroffen
Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten, drie loodsen, drie garageboxen, drie bedrijven en het clubhuis van de Satudarah in Tilburg zijn 4 kilo amfetamine, een raketwerper, een kilo hasj, BMK (grondstof voor synthetische drugs), twee motorfietsen, een aantal personenauto's en enkele tienduizenden euro's euro aan contant geld in beslag genomen.

Het onderzoek door de dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is begin 2010 gestart. Grondstoffen voor de productie van synthetische drugs zijn vermoedelijk vanuit Litouwen aan de Nederlandse verdachten geleverd. De leveranciers en afnemers bleken elkaar regelmatig in Nederland te ontmoeten.

De aanhoudingen en doorzoekingen zijn woensdag uitgevoerd door 500 politiemensen van het KLPD en de regiopolitie, bijgestaan door een advanced search team van de genie en de explosieven opruimingsdienst.

De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.
Provincie:
Tag(s):