donderdag, 22. december 2011 - 11:32

Opnieuw bendeleden in gevangenis aangehouden

Woudenberg

De politie verdenkt twee leden van de criminele jeugdgroep Delftselaan van een gewelddadige diefstal in de gemeente Woudenberg.

Het gaat om broers van 20 en 22 jaar, die beiden al enige tijd vastzitten in verband met andere misdrijven. De oudste broer is zijn cel aangehouden, de jongste is als verdachte gehoord. Een derde verdachte werd dinsdag in zijn woning aangehouden. Hij was nog maar kort vrij na een celstraf wegens een snelkraak.

De twee broers worden beschouwd als harde kernleden van de Delftselaan-groep. De jongste van de twee werd medio oktober samen met enkele andere groepsleden aangehouden in verband met zo’n vijftien misdrijven, voornamelijk inbraken. De oudste broer zit al enige tijd vast in verband met een snelkraak in Brabant. Hij werd samen met twee andere groepsleden op heterdaad betrapt.

De derde verdachte, een 18-jarige Hagenaar, wordt niet gezien als lid van de jeugdbende. Hij is wel een kennis van de twee broers en kwam net als hen al veelvuldig met de politie in verband met misdrijven. Zo werd de Hagenaar in september aangehouden voor een snelkraak op een supermarkt aan de Theresiastraat. De celstraf van zes weken die hij daarvoor kreeg opgelegd, heeft hij inmiddels uitgezeten.
Provincie:
Tag(s):