maandag, 25. april 2011 - 10:18

Opnieuw brand in duingebied Bergen aan Zee

Bergen aan Zee

In Bergen aan Zee heeft vanochtend opnieuw brand gewoed in het duingebied. De brand brak uit rond 10.00 uur door nog onbekende oorzaak in een stuk van 200 m2.

Brandweer had het vuur snel onder controle. Het is de zoveelste brand in het duingebied in de kleine badplaats. Zo´n twee weken geleden woedde een grote brand in het duingebied. Toen werden blushelikopter ingezet om de brand te bestijden. Daarnaast werden uit voorzorg enkele mensen geëvacueerd.

Politie en gemeente betreuren de vele branden in het duingebied. Omdat de meeste branden van de afgelopen twee jaar het werk is van een pyromaan, roepen zij burgers op alert te zijn. Of de brand van vanochtend is aangestoken wordt onderzocht.

Drenthe
In het Drentse Bovensmilde woedt sinds maandagochtend 08.00 uur eveneens een grote brand in een gebied van 5 hectare.
Op eerste paasdag woedde in Drenthe ook al brand in een natuurgebied. Toen ging op een voormalig schietterrein van defensie in Witterveld zo'n 5 hectare heide in vlammen op.

In Limburg, Noord-Brabant en sinds vanochtend ook in Utrecht heeft de brandweer ´code rood´ingesteld. Dat betekend dat open vuur en roken in natuurgebieden niet meer is toegestaan.
Provincie:
Tag(s):