vrijdag, 14. januari 2011 - 12:07

Opnieuw gezondheidsklachten na duik in Utrechts zwembad

Utrecht

Het Utrechtse zwembad De Kwakel moet opnieuw sluiten vanwege gezondheidsklachten.

Het zwembad had zojuist haar deuren weer geopend nadat in november vorig jaar zwemmers huidproblemen kregen en het zwembad dicht moest. Nu is het opnieuw mis, waardoor het zwembad moet sluiten.

Gisteren zijn opnieuw huidklachten opgetreden bij personeel en bezoekers. In overleg met de provincie (toezichthouder zwembaden) is besloten om het zwembad te sluiten en opnieuw onderzoek te doen naar de oorzaak.


Het zwembad was, na huidklachten, van medio november 2010 tot 7 januari gesloten. Uit water- en luchtonderzoek kwamen geen afwijkingen naar voren. Bij vervolgonderzoek werd wel een afwijking geconstateerd in de samenstelling van het kalk in het water. Dit is eind december aangepast en er zijn nieuwe filters geplaatst. Er is verschillende malen proefzwemmen met een vaste groep personeelsleden (onder toezicht van een dermatoloog en bedrijfsarts) georganiseerd.

Na proefzwemmen met een nieuwe groep begin januari werden geen huidklachten geconstateerd. Medisch gezien was er toen geen reden meer om het zwembad gesloten te houden. Zwembad De Kwakel ging mede op advies van de provincie op vrijdag 7 januari weer gefaseerd open. Van vrijdag 7 tot woensdag 12 januari zijn er geen klachten geconstateerd.
Provincie:
Tag(s):