woensdag, 16. februari 2011 - 11:47

Opnieuw invallen bij Brabantse hennepkwekerijen en growshops

Tilburg

De overheid in Brabant heeft vandaag opnieuw invallen gedaan in hennepkwekerijen en is controles gestart in growshops. De geregisseerde acties onder leiding van de Taskforce georganiseerde criminaliteit zijn gericht tegen de georganiseerde hennepteelt in Brabant.

De politie onderzoekt welke personen in verband staan met de ontmantelde hennepkwekerijen en zal ook hen aanpakken. Gemeenten en belastingdienst sanctioneren die growshops waar overtredingen worden geconstateerd. Indien nodig zullen er growshops gesloten worden.

De invallen en controles passen in de bredere aanpak van de Taskforce om de informatiepositie van de overheid te verbeteren, zodat gemeenten en de belastingdienst gerichte interventies kunnen plegen en bovendien de criminele verbanden zichtbaar worden. Ook kan de informatie een rol spelen in toekomstige onderzoeken naar de georganiseerde criminaliteit in Brabant.

Dag twee
Het is de tweede dag dat de overheid in Brabant gerichte acties uitvoerd tegen de georganiseerde hennepteelt. Dinsdag 15 februari werden in Tilburg, Breda en Helmond 19 hennepkwekerijen ontmanteld, 14 verdachten aangehouden en 16 growshops gecontroleerd. In Breda werd tijdens een van de acties een grote vondst gedaan bij een growshop, waar vandaag meer over bekend gemaakt wordt.

In de Taskforce werken gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Defensie en het ministerie van Veiligheid en Justitie samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen.
Provincie:
Tag(s):