dinsdag, 22. februari 2011 - 17:42

Opnieuw twee aanhoudingen voor branden in Veendam

Veendam

De politie heeft maandag twee 17-jarige jongens uit Veendam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de recente branden in Veendam. In totaal zijn nu zes verdachten aangehouden in verband met het Veendamse brandonderzoek van de afgelopen weken.

Naar aanleiding van het lopende brandonderzoek had de politie beide 17-jarige jongens al op de korrel. De jongens zijn ingesloten en worden gehoord over hun betrokkenheid.

Vijf branden en drie pogingen
De politie onderzoekt inmiddels vijf branden en drie pogingen brandstichting in de periode van eind januari tot halverwege februari. Het gaat daarbij ondermeer om de brand in een clubhuis van een hockeyvereniging en een voormalig tuincentrum in Veendam. Ook werden er pogingen gedaan in twee leegstaande panden in Wildervank.

Voortzetting onderzoek
De vier verdachten die eerder zijn aangehouden, zijn door de recherche uitgebreid gehoord. Zij zitten nog vast. Vanwege het lopende onderzoek houdt de politie zich naar buiten toe op de oppervlakte over de exacte rol van de aangehouden verdachten. Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):