donderdag, 24. maart 2011 - 16:39

Opstelling van de opluchtzwembaden tijdens het zwemseizoen 2011

Terneuzen

Het openluchtzwemseizoen start voor wat betreft de baden in Axel, Sas van Gent en Terneuzen op zaterdag 21 mei.

De openluchtbaden in Koewacht en Zaamslag gaan vier weken later open, op zaterdag 18 juni. Dit is noodzakelijk om voldoende zweminstructeurs beschikbaar te hebben om de continuïteit en kwaliteit van de zwemlessen in het binnenbad van Sportcentrum Vliegende Vaart te waarborgen tot en met 17 juni en tevens de zwemveiligheid in de buitenbaden te garanderen middels voldoende gediplomeerde toezichthouders.

Wethouder Pim Broekhuysen (Sport): “Natuurlijk zouden we het liefst alle zwembaden vanaf 21 mei open stellen. Maar we moeten keuzes maken. Vorig seizoen zijn tijdens de openstelling van de openluchtzwembaden nog in afgeslankte vorm en met minder personeel zwemlessen verzorgd. Echter, dit had negatieve gevolgen voor de continuïteit en de kwaliteit van de zwemlessen, met klachten van onze klanten ten gevolg. Dit willen we niet. We vinden dat de kwaliteit van de zwemlessen én de zwemveiligheid in de buitenbaden beide voorop moeten staan. Door de zwembaden in Koewacht en Zaamslag vier weken later te openen, kunnen de ‘vrijkomende’ vaste medewerkers die in de buitenbaden, naast vrijwilligers en lifeguards, eindverantwoordelijk zijn voor het totale reilen en zeilen van het bad, ingezet worden om tot en met 17 juni zwemles te geven. Er kan dan toch buiten worden gezwommen, al zij het niet in alle baden, en de zwemlessen kunnen blijven doorgaan”

Komend zwemseizoen zijn de openluchtbaden in Axel, Sas van Gent en Terneuzen dus open van zaterdag 21 mei tot en met zondag 28 augustus. De openluchtbaden in Koewacht en Zaamslag van zaterdag 18 juni tot en met zondag 28 augustus 2011.

Voor alle baden gelden de volgende openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur, op zaterdagen van 11.00 tot 18.00 uur en op zondagen van 13.00 tot 18.00 uur.

Het binnenzwembad van Sportcentrum Vliegende Vaart sluit tijdens de zomervakantie voor onderhoud.
Provincie:
Tag(s):