zondag, 1. mei 2011 - 9:19

Opvarende van speedboot vermist op IJmeer

Muiden

Bij de meldkamer van de brandweer Gooi & Vechtstreek kwam er zondagmorgen omstreeks 05.30 uur een melding van een speedbootje wat in de problemen was geraakt op het IJmeer bij Muiden. Een 34-jarige man uit Almere zou op de boot hebben gezeten en stelde via een praatpaal op de A1 de hulpdiensten in kennis.

Hierop werd ook het Kustwachtcentrum in Den Helder ingeschakeld die onmiddellijk een grote zoekactie opzette. De KNRM, reddingsbrigade, brandweer en politie spoedde zich naar de plaats waar het bootje zich zou bevinden.

Een tweede opvarende, een 39-jarige man uit Almere, werd rond 05.50 uur onderkoeld aangetroffen achter de dijk van de Ballasthaven. Rond 06.15 werd een derde man, een 42-jarige man uit Lelystad gevonden op een landtong van de Ballasthaven ter hoogte van de Maxis. Zij werden voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.

De boot was in totaal met vier personen vertrokken vanaf Amsterdam, door de Oranje sluis, in de richting van Almere. Een 45-jarige man uit Lelystad werd nog vermist. Met behulp van boten en helikopters werd er tot omstreeks 10.00 uur naar de man gezocht. Dit zonder resultaat. De KLPD zet de zoektocht naar de man voort.
Provincie:
Tag(s):