vrijdag, 10. juni 2011 - 11:49 Update: 08-07-2014 0:58

Oranje kan in luxe baden tijdens Euro 2012

[ELF-Voetbal] Als Nederland zich plaatst voor Euro 2012 in de Oekraïne en Polen, dan maakt het een grote kans om tijdens het eindtoernooi in luxe te baden. Oranje zal ongetwijfeld als groepshoofd aangemerkt worden en maakt daarom grote kans om in Kharkov gestationeerd te worden.

In die stad speelt FC Metalist haar thuisduels in het Metalist Stadion (36.000 plaatsen). Het stadion is gerealiseerd door de steenrijke clubeigenaar Oleksandr Yaroslavskyy. Die pompte ook nog eens 60 miljoen euro in de bouw van een nieuw vijfsterrenhotel, 100 miljoen in het nieuwe vliegveld en nog eens 100 miljoen in allerlei andere projecten. "De laatste vier jaar heb ik geen seconde vrij gehad, ook omdat mijn zaken gewoon doorgingen en ik mijn aandacht nodig had voor de opbouw van FC Metalist."

Komt Nederland tijdens de op 2 december te houden loting als nummer 1 van groep B uit de koker vandaan, dan speelt het keurkorps van bondscoach Bert van Marwijk op 9, 13 en 17 juni alle groepswedstrijden in het Metalist Stadion van Kharkov. Yaroslavskyy: "Dan heb ik de hoofdprijs! De selectie kan dan zo gebruik maken van de hypermoderne trainingsaccommodatie van Metalist, compleet met vijfsterrenhotel."

Ook het Oranje-legioen heeft in de 1,5 miljoen inwoners tellende stad niets te klagen. Het twaalf hectare tellende Plein van de Vrijheid wordt door de UEFA benut als Fanzone, met een capaciteit van zo'n 100.000 supporters.
Categorie:
Tag(s):