dinsdag, 15. november 2011 - 22:44 Update: 08-07-2014 0:55

Oranje kansloos tegen Duitsland: 0-3

(Elfvoetbal) Het Nederlands Elftal heeft dinsdagavond in Hamburg een koekje van eigen deeg gekregen. Tegen Duitsland moest het toezien hoe niet, Nederland maar juist Duitsland het van origine Hollands positiespel speelde.

Tevens werd gelijk duidelijk hoe kwetsbaar de defensie van Nederland is. Het Duitse tikkie-takkie voetbal stopte bij een 3-0 voorsprong.

In de beginfase waren er nog wat kansjes over en weer. Miroslav Klose schoot binnen enkele minuten al in het zijnet, maar daarna was het Klaas-Jan Huntelaar die Wesley Sneijder over het hoofd zag. Maar na een kwartier spelen was het Duitsland die het heft in handen nam. Een lange bal werd knap teruggelegd door Miroslav Klose en Thomas Müller tikte simpel binnen. De vrijheid waarmee Klose de bal kon terugleggen was schrijnend voor het zwakke optreden van Edson Braafheid.

Nederland had al vele kleine overtredingen nodig, dat toonde ook aan dat de Duitsers sterker en sterker werden. Binnen het half uur was het dan ook terecht 2-0. Miroslav Klose kopte een knap binnen, maar de aanval was zeker net zo knap. Müller en Özil kruiste elkaar, waarna laatstgenoemde helemaal vrij kon voorgeven. Een koud kunstje voor Klose die toch knap van dertien meter binnenkopte. Daarna was het weer een hele mooie bal met buitenkant links van Özil, maar Miroslav Klose kwam net iets te kort.

De spits van Lazio Roma had de tweede helft nog een aantal kansen na goed werk van Mesut Özil, die een enorm sterke pot speelde. Nog één keer zette de Duitsers aan met als resultaat een pracht van een goal. Klunzig balverlies van Nigel de Jong bracht de bal via Özil bij Thomas Müller. Die gaf de bal in de loop mee bij de speler van Real Madrid. Hij legde af voor Klose, die op zijn beurt weer terug legde, waardoor Özil de genadeklap kon uitdelen.

Daarna nam het supertrio gas terug en kon Nederland iets meer adem halen. Tot kansen of mogelijkheden leidde dat niet, waardoor het kansloos met 3-0 verloor.
Categorie:
Tag(s):